Veelgestelde vragen

Tijdloos kozijn

Alles wat je moet weten over kozijnen

Heb je vragen over onze producten? Dan vind je in onderstaande lijst met veelgestelde vragen hoogstwaarschijnlijk snel een antwoord. Mocht je vraag er niet tussen staan, kan je gerust contact met ons opnemen of in onze showroom langskomen. Zo kunnen we je uitgebreid informeren over alle voordelen en opties van kozijnen uit kunststof en aluminium.

In principe draaien alle kozijnen uit kunststof naar binnen toe. Uitzonderingen zijn achterdeuren, schuurdeuren en speciaal naar buiten draaiende ramen. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Afgezien van schoonmaken naargelang je eigen behoeften hoef je weinig aan je kozijnen uit kunststof te doen. Eventueel kun je de scharnieren twee keer per jaar smeren met wat kruipolie. De sluitrubbers kan je twee keer per jaar invetten, zodat ze soepel blijven en niet inscheuren.

Kozijnen uit kunststof maak je eenvoudig schoon met een spons en een sopje van autoshampoo of groene zeep. Daardoor ontstaat er een beschermlaagje op de kunststof dat vuil afstoot. Gebruik nooit chemische middelen, want die kunnen de kunststof aantasten.

Om de kunststof zo min mogelijk te belasten, raden we je aan om de kozijnen niet schoon te maken als het heel zonnig is. Over water dat in de kozijndelen terechtkomt, hoef je je geen zorgen te maken. Dat wordt via afwateringskanalen vanzelf naar buiten afgevoerd.

Om de kozijnen te monteren, kunnen we één dag of meerdere dagen uittrekken. Die duur hangt af van het aantal te monteren kozijnen. We zullen je als klant ruimschoots van tevoren informeren, zodat je daarmee rekening kunt houden.

De levertijd van kozijnen uit kunststof, maar ook van deuren en schuifpuien is mede afhankelijk van de kleur, de uitvoering en hoeveelheden. Je kunt als indicatie zo’n acht à tien weken voorzien.

Ja, dat kan. Ook in kozijnen uit kunststof kan glas in lood geplaatst worden. Roedes kunnen niet alleen in het glas worden aangebracht, maar ook op het glas geplakt worden. Ramen wassen, is makkelijker als de roedes in het glas verwerkt zitten.

Ook in de zomermaanden wil je graag je woning kunnen ventileren zonder dat er ongewenste zoemende bezoekers naar binnen vliegen. Met op maat gemaakte horren voor ramen, deuren en schuifpuien (pliséhorren) kun je al je ruimtes lekker laten verluchten zonder dat insecten je storen!

Een uitbouw, een bestaand kozijn vergroten of een bestaand kozijn vervangen door een schuifpui? Alles is mogelijk. Bij die soort maatwerktrajecten komt er echter wel wat wet- en regelgeving kijken. Neem graag even contact met ons op voor passend advies!

Op het gebied van glas is er veel mogelijk. Zo is er keuze uit HR++ (dubbelglas), maar ook uit Tripleglas (driedubbel glas). Tripleglas heeft de hoogste isolatiewaarde, wat weer aan stookkosten scheelt!

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden met glas:

– veiligheidsglas
– zonwerend glas
– zelfreinigend glas

Kom langs en laat je verder informeren over alle opties.